kitadimanta Creative Commons License 2017.04.25 0 0 636

Köszönöm a linket, eddig molyoltam rajta, s arra következtetésre jutottam, hogy ez az ellenőrző kísérlet nem cáfolja sem Michelson–Gale, sem Silvertooth kísérletét. Sőt!

Laikusként nincs is lehetőségem sokkal mélyebb elemzésre, mindazonáltal szembetűnő, hogy:

- A 6. és 7. ábrán látható 12 órás ciklus semmiképp nem írható a szobahőmérséklet számlájára, még akkor sem ha annak inverzét vesszük. Ti. a diagram szerint vagy délben és éjjel van csúcshőmérséklet, vagy annak inverzeként délelőtt és délután, ami egyszerűen nevetséges.

Arról nem is beszélve, hogy ezt a feltevést nem támasztja alá a hőmérsékletgörbe sem. (Ami köszönő viszonyban sincs a dátumokat illetően, de ez nem is annyira érdekes, mert feltehetően igazak az év többi napjaira is.... De hát ez mégiscsak egy tudományos mérés volt, nem? No mindegy...)

- A sziderikus időben megadott diagram (6. ábra) sokkal rendezettebb, mint a helyi idő szerinti, ami határozottan ellent mond a hőmérséklet-ingadozás effajta detektálásának.

- Végigvittek egy sok-hónapos kísérletet úgy, hogy nem temperálták kellőképp (a mérés idejére) a szoba hőmérsékletét. (Az én egyszerű szobatermosztátom sokkal pontosabban tartja a lakás hőmérsékletét fűtési szezonban. :D)

- A végső mérési elrendezés - már amennyire én meg tudom ítélni - már nem igazán hasonlított az eredetire, s nem is hozta azokat az eredményeket.

(Ezt csak zárójelbe teszem, és ne is vedd komolyan, de a látottak alapján szinte azonnal felötlött bennem: Addig variálták a mérés elrendezését, míg meg nem kapták az általuk várt eredményt.)

Azzal természetesen egyetértek, hogy minden hasonló méréssel kapcsolatban óvatosan kell eljárni lásd OPERA kísérlet.

Előzmény: construct (632)