Örülök, hogy fejlődnek :). Ha beszövi a gyökér a cserepet, úgy is fejlődnek, csak jóval lassabban. Illetve ilyenkor már akár naponta kellhet öntözni és tápoldatozni is kell. Gondolj a bonsai-okra, azoknak alig van földje, a gyökerüket is rendszeresen visszametszik, végülis ettől lesz rettentő lassú a fejlődésük. A paradicsomból mondjuk nem lesz bonsai, de szerintem kibírják, ha kapnak tápot és vizet. Talán most már nem is baj, ha nem nőnek robbanásszerűen, majd ha már ki lesznek ültetve, akkor beindulnak.
Nálam pl a paprikák nötték ki a cserepet, mert februárban vetettem őket, de a paradicsomok vetésekor (március végén) kikerültek ablakba. Sajnos nem láttam őket minden nap, mert nem az én lakásomba kerültek, hanem nővéremhez. Néha rájuk néztem, de kb két hete nem. Nővérem locsolgatta rendesen, mondta, hogy most már naponta kell, de azt nem, hogy elkezdtek sárgulni. Bár én voltam a hülye, mert gondolhattam volna, hogy már kellene plusz tápanyag. Sok paprika eldobált egy csomó levelet, nem néznek ki jól, de most már 3 naponta kapnak tápoldatot, remélem megerősödnek kicsit. Át kellene őket ültetni, de már nem fogom, mert se időm, se helyem nincs hozzá, úgyhogy majd jövőre korrigálok. A neveldében gyorsabban fejlődtek, mint reméltem, ezért jövőre a paprikákat is csak március végén fogom elvetni. Viszont kell majd még egy neveldét építenem, mert vagy csak a paprikák vagy csak a parik férnek el :D.