Az Ég Katonája Creative Commons License 2017.04.20 0 0 2982

Hölgyeim és Uraim! Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület 2017.augusztus 5-én, 17.00-kor Emlékhely avatót szervez Balatonalmádiban 3, a Balatonba zuhant helikopter személyzetének emlékére. 1974.05.30-án egy Mi-8T típusú helikopter 3 tagú személyzete és 2 fő sorkatona, 1976.01.22-én szintén egy Mi-8T típusú helikopter 3 főnyi személyzete és 1977.03.09-én egy Kamov K-26 típusú helikopter 2 főnyi személyzete hunyt el a Balaton hullámsírjában. Az ő emlékükre és tiszteletükre szervezzük az avatót. Mindhárom helikopter Balatonalmáditól nem messze lett a tó áldozata. Az önkormányzat mellénk állt és a város egy frekventált helyén biztosít területet az emlékműnek. A 10 fő áldozatból, 9 áldozat családtagját megtaláltuk, velük felvettük a kapcsolat. Egyedül, az egykori börgöndi, Fazakas Miklós törzsőrmester családját keressük még gőzerővel. Annyit sikerült kiderítenünk, hogy Szolnokon található a sírhelye. Az avatóval, illetve a felajánlásokkal kapcsolatos információkkal az egyesület elnökségi tagjához, Simon Róbert Sándorhoz fordulhatnak bizalommal. Elérhetőségek: Mail: info@azegkatonai.hu  Telefon: 06-70-388-0671