Szia Cooperx!
Nem szeretném elvenni a kedved sem Neked, sem másoknak a Kawai KDP90-től, de a billentyűzete: Advanced Hammer Action IV-F mechanika.
Mint írtam lentebb a bátyámnak egy Kawai ES100 hangszere volt, aminek a billentyűje szintén ugyan ez a, AHA IV-F mechanika. Neki bizony megsüllyedt néhány billentyű és elég zavaró volt ez. Egy hangszernek a billentyűzete, egyike a fontos főrészek között, ha szint, vagy billentyűk között egyenleten, netán nagy távolság van, az nagyban zavaró lehet. És elvárható lenne a pontosság, még egy 100-300 ezerforintos hangszertől is!
Nagy valószínűséggel, idővel mind megsüllyed, de akkor az összes billentyűzeten rendszeresen játszani kell. Ha viszont megtörténik és ez zavar, akkor a hazai hangszerforgalmazóra ne nagyon számolj!!! Nem erőségük az ügyfél elégedettsége, inkább a bevétel! Ne dőljön be senki, az 5 év garancia csak parasztvakítás.
Én magam is gondban vagyok a Kawai-kat illetően, mert nem rossz hangszerek, csak ne romoljon el. Egy részt bánom, hogy megvettem, másrészről meg jó a billentyűzete, igaz ennek RH2-es már.
Sajnos azt az időszakot éljük, hogy egyre silányabbak és nem tartósak az eszközök.
A gyártók igyekeznek egyensúlyt találni a még eladhatóság és a silány között. Hiszen ebből élnek, és JÓL! Nem érdekük a sokáig, kiválóan működő eszközök. Csak néha a lefaragásokkal a munkaerő kihasználtsága, leépítése, a nagyobb profit szerzés, nem várt hatásokat eredményez. Időelőtti hibák!!!
Nem szeretnék papolni, de néz körül a piacon mielőtt megveszed.
Üdv: A Festő