djuice Creative Commons License 2017.04.18 0 0 1583

Tök jópofák az ipad platformú dolgok is így van! Próbálgattam én is 1-2 hónapja, de inkább visszaadtam az eladójának mert kissé átvert. (32 gigás ipad mini 2 helyett "véletlenül" egy 16-os 1-est küldött) Számomra a Korg Gadgetek voltak a legütősebbek + a Yamaha free szoftvere, ami "szêgyen szemre" egy fél Motiffal ért fel arpeggiatorostól, hangmintástól!!" Bekaki az eredeti arany árú hangszerekhez képest.

El is döntöttem hogy inkább kivárom az új, olcsóbb árú Air szériát majd ipadből, sokszoros teljesítménnyel. A gond csak az hogy elég drágán vannak hozzá még interfacek amivel a hangszerekhez kapcsolhatók. Szóval innen nézve: min. 200e. Ft egy ipad + interface és még mindig kell egy jó billentyű, lehetőleg kontrolleres! Az meg már szinte majdcsak egy használt Nord Piano árában van megint! :(

Most egy Electro 3-al nyomulok lassan egy éve és semmilyen hátrányát nem érzem hogy nem a legújabb csúcsmodell Nordom van, hisz a hangbankok visszamenőleg kompatibilisekvele, a legújabbak is. Csak azt érzem napról napra egyre inkább, hogy sosem volt zeneileg ennyire inspiráló és egyszerűen testreszabható valamint kezelhető hangszerem.Oké nem egy zongora mert csak rugós billentyűzetű, de így se lehet hosszú órákig felállni mellőle. Szóval hosszú távon csak a Nordban bízok ha a first class a kérdés, ami mellé egy ipad meg már csak hab a tortára. :)

Szuperek a Korg Kronos meg stb. álom workstationök is mint Semgzának, de valahogy a Korg M3-am után a Norddal nincs semmilyen hiányérzetem feléjük. Talán a sequencert leszámítva, de van mp3 lejátszó helyette gyakorolni...

Úgyhogy a lényeg, ma annyira széles már a választék zenei téren, hogy mindenki megtalálhatja vágyai cuccait a pénztárca függvényében. Régen azért ez másképp volt, összesen 1-2 méregdrága hangszer esetén ami ha egyáltalán még elérhető volt itthon pl. a KGST időkben! :)))

Előzmény: semgza (1582)