Tiszteletem,
Hasznos ez a segédlet, ennek ellenére értelmezési kérdésben kérném a segítséget.
Házbővítés előtt állunk. A ház egy 9x10 m-es B30 téglából épült ház. Ötleteltünk, hogyan lehetne bővíteni. Szóba jött korábban a felfelé történő bővítés, de ezt több tervező elvettette. Így készült is több terv különböző (jobb-rosszabb) megoldásokkal, amik plusz helyiségeket toldottak volna a meglévő épülethez.
Viszont most visszatértünk az eredeti elképzelésünkhöz. Felfele mennénk. A meglévő kontyolt nyereg tető lejönne, a fa födém maradna, kapna egy betonkoszorút a ház. Mint írtam a meglévő födém marad, az meg lenne közölve új gerendákkal és egy másik födém lenne kialakítva (mivel nem vagyok szakember, csak ennyit jegyeztem meg, amikor erről beszélgettem egy kivitelezővel). Arra menne két tűzfal és valamennyi falazat a másik két falon. A tető csonka nyeregtető lenne, hogy ne kelljen tetőablakokat használni.
3 szoba + 1 fürdőszoba lenne fent. A vizet és a fűtéscsöveket kell felvinni, illetve a lefolyócsövet le, valamint az áramot.
Van egy bélelt téglakémény, nem tudom ez számít-e?
Ebben az esetben elegendő-e az egyszerűsített kivitelezési dokumentáció, vagy szükséges a kiviteli terv is?