Sziasztok!
1 éve kezdtem el zongorázni tanulni, pusztán csak magamnak, az ok hogy miért kicsit hosszabban következik és utána majd a kérdés(persze mert szeretem a zenét, de ennél érdekesebb).
Szóval hifizek már jó ideje, egész a high-end szintig eljutottam, pénzt időt nem kímélve, azért mert imádom a "jó"és eredeti hangszerhangot,de rá kellett jönnöm,hogy a tökéletes "hang"(ami egy koncerten van) soha-soha nem lesz meg,mert annyira összetett a képlet aki hifizik tudja mit akarok mondani (felvétel,keverés,elektronika(hifi kütyük),akusztika stb stb),és úgy döntöttem ennek eléréséhez meg kell tanulni valamilyen hangszeren játszani az lesz igazi high-end .
A zongora tökéletesen bejött a célnak, elképzelésem ez volt: hangszervásárlás.. zongoratanár.., alapok megtanulása.. kedvenc darabok elővétele... gyakorlás gyakorlás gyakorlás és kész realisztikus élmény, kész a high-end teteje. Csakhogy jöttek a gondok és nem is az akarattal és a gyakorlással volt a gond, hanem a hangszerrel.Beszereztem egy Orla digitális zongorát tudtam nem ez a vége,de 0-ról jó lesz kiindulásnak. Gyakorlás.. gyakorlás..gyakorlás.. kezem izületei fájtak állandóan, már az ujjbegyem is megduzzadt, nem baj nyomjuk.. meglegyen a cél.
Begyakoroltam egy ismertebb egyszerű komolyzenei darabot már fülre egész jó volt,felvettem a produkciót és hát kívülről rom volt a műsor..Kicsit csodálkoztam mert a zongora tanár pianínóján még szebben hangzott,de ezen a digitális zongorán háát.. .Jó kell nekem is egy pianínó...Utánanéztem használt jöhetett szóba,de direkt szalonokat céloztam ahol van kínálat, hozzáértés és garancia. A legnagyobb kínálattal bíró céget meg is találtam, elmnetem és az egész készletet átnézve rájöttem ,hogy nem egy könnyű feladat a fülemnek megtalálni az igazit, szinte nem is a billentés volt a lényeg( persze az is) de a "hangot kerestem".Aztán közel 50 példány közül meglett az az egy,persze nem az olcsóbbak közül :).Hazajutott a hangszer, boldogon használom is, a bökkenő csak az, hogy gyakorolni nem nagyon lehet csak nappal, a szomszédok végett, csak hogy nappal meg meló van...este meg csak a digitálison lehet, de hát azon meg már nincs kedvem ezek után.
B variáns beindult, digitális elad, venni egy másikat. Youtube demok nézegetése fórumozás, boltokban próbálgatás akármi következett, a billentések hagyján, de azok a hangok amik kijönnek ezekből a masinákból hát hagyjuk inkább, olcsóbbakról beszélek 400e ig. Felette nem néztem,ugye HUF limit van..Aztán megtörtént a választás Korg Sp-280. A boltban elég jó volt a "hangja" 4 féle zongora (többi limlom nem érdekelt amit tud)lehet színezni akármi jujj de jó.Hazavittem háát már nem akartam visszavinni típusú hang(tehát rossz), mert hát végül is működik meg nem rossz, de mégsem jó. Gyakorolni jó, de csak bosszant,hogy megint lyukra futottam a sok próbálgatás után.Roland FP 30-at is próbáltam na az volt még nem pozitív "hang" terén..
...És jön a kérdés:
C verzió jutott az eszembe. és hogy ez működik-e?
Találtam egy szoftvert http://www.ilio.com/products/synthogy-instruments/ivory .Kérdés: Kifizetem, letöltöm,SP-280-t összekötöm MIDI kábellel PC-vel,feltelepítem és máris remek Steinway, Bösendorfer,Yamaha hangjaim vannak, és boldogan nyomkodhatom a Korg billentyűit és nem azt a műanyag vacak hangját hallom?Illetve fülelem a fejhallgatóval ,mert éjszakai nincs más opció.
Vagy ez abszolút nem így van ahogy gondolom, kell venni valami egyéb kütyüt, dobozkát akármit?,vagy az SP-280 nem is használható így? és ez a szotver amúgy sem jó stb stb kérdések merültek fel....
Illetve van-e másik ilyen szoftver amit ajánlani tudtok?
Későbbiekben ha ez így működik biztos vagyok benne hogy a sp-280 költözni fog és egy profi billentyűzetet fogok nézni Studiologic magasabb kategóriája, de az már egy másik történet lesz.Meg persze ki tudja az élet merre alakítja a dolgokat.
Előre is köszönöm a válaszaitokat.Biztos vagyok abban,hogy nem én vagyok egyedüli ezzel a dologgal, és be kell vallanom most lusta voltam végigolvasni az egész topikot.:)