Chik Fan
2017.04.14
|
|
0 0
22300
|
Egyetlen egy általam ismert webes elektronikai alkatrészáruházban sem forgalmazzák.
Időnként feltűnik a HE hírdetései között. illetve a vakerán is néha-néha.
Talán ki lehetne váltani 10kΩ-os NTC-vel. Azt sokkal könnyebb beszerezni. A Szíjj-féle termosztátban én azt használok AC125 helyett. Az IC 13. lábán 5,4 V körüli a referenciafeszültség értéke. A 12. lábra érkezik a stabil 12 voltról a hőérzékelőn keresztül leosztott mérőjel. Úgy kell méretezni az osztótagokat, hogy 37,8 foknál a 12. kivezetésen is 5,4 V álljon elő. Segítségképpen: egy 25 fokon 10 kΩ-os NTC 38 fok környékén 5,8-6,0 kΩ körüli értéket mutat. Ha meghagyod az osztó alsó tagját - a rajzomon R6 - (a panelen én nem találtam pozíciószámokat, ezért én számoztam be a kottán önkényesen) 27 kΩ-nak, akkor a számításaim szerint az R7 25,2 kΩ körüli értékre módosul. (A potit 1,8kΩ-nak számoltam, a miértre hadd ne térjek ki!) Két párhuzamosan kötött 51 kΩ eredője közel ennyi. Szóval szerintem az AC125-öt 10kΩ-os NTC-re cserélve és az R7 helyére két párhuzamos 51kΩ ellenállást téve kész is az átalakítás. Már "csak" újra be kell kalibrálni a kütyüt. Remélem jól számoltam! |
Előzmény: leveste (22299)
|
|