Megköszönöm mind azoknak , akik segítettek : MEGVAN a probléma gyökere, mint írtam régebben volt egy maszek trafóm(váltóáramú) és azzal gányoltam .
Az inverter megvétele után a próbánál mivel 6 évig "tanultam oroszul" a mellékelt ciril betűs irományt hagytam a dobozában . A lényeg a lényeg a gépen volt egy piros pólus meg egy fekete pólus a munkakábel vége piros a test kábel vége fekete . Gondoltam a (hülyébbek kedvéért ) csinálták ilyen színűre számomra egyértelműnek tűnt a színbe színt és lehet a korábbról megmaradt rutilos elektródával a próba.
Egyszóval nem ment ragadt ,mint állat ( gondoltam az idők folyamán vizet kapott azért nem megy ) . Vettem bázikus elektródát , mert gondoltam azt az inverter jobban szereti , de még volános időmből beugrott , hogy a bázikussal meg kell fordítani a polaritást , így átcseréltem ( nem kellett volna ) , mert azzal sem mentem sokra .
Most , hogy megjött a futár az ESAB OK 4616 elektródával ,összeállítottam a gépet rutilos hegesztésre - munkakábel , + test és láss csodát működik ,ahogy kell .
Bázikusnál + munkakábel - a test és viszi a bázikus (szlovén )elektródát is .