tapena Creative Commons License 2017.04.11 0 0 35509

Sziasztok,

Most kezdek bele a házépítésbe, és falegázosítót tervezek, Attack-ot, de van pár kérdésem, amiben nem tudok dűlőre jutni.

Első nekifutásra azt gondoltam, hogy SLX Profit vennék, 25Kw-osat, 2000l-es pufferrel, de a consturmán a kiállító azt mondta, hogy az kicsi lesz, és inkább 30-35Kw-osat vegyek. Igaz, hogy nagy ház lesz, 230nm hasznos, de jól szigetelt (45-ös fal 10cm szigeteléssel).

Ahogy nézegetem, a 25-30-35Kw-os SLX teljesen ugyanaz (hőcserélő, betöltő tartály, súly, ár, minden ua.), csak a nagyobb teljesítményűek gyorsabban (és ezzel együtt kevésbé hatékonyan) égetik el a fát. Van értelme akkor nagyobbat venni? Úgy értem, hogy a 25Kw-oshoz ajánlott a 2000l-es puffer, és úgy tervezem, hogy egy megrakással felfűtse azt, akkor nem teljesen mindegy, hogy azt 5 óra alatt teszi, vagy 4 óra alatt (hasra csaptam, hogy emnnyi idő alatt ég el benne a fa teljes megrakásnál)? Viszont a nagyobb teljesítményű nagyobb füstgázhőmérséklettel dolgozik, így kissebb a hatásfoka...

Másik kérdésem, hogy vajon megéri-e SLX-et venni, vagy inkább nagyobb DPX-et? Bár a célomnak inkább az SLX tűnik megfelelőbbnek, hogy lehetőleg egyszer akarom csak megrakni egy puffer feltöltésnél, viszont mit tudtok, a betöltő kamra térfogatán és a hőcserélő nagyságán kívül is van valami előnye az SLX-nek?

Előre is köszönöm a véleményeteket!