Szia!
Olvastam, hogy digitális zongorát keresel.
Írtad, hogy a Korg LP380 tetszik! A mechanikája RH3 a bátyának nem jött be, szerinte túl zörgős sokat panaszkodott rá.
A Kawai ES110-et kipróbáltam és a hangja elég szép, de vajon a billentyűje is? Igaz már, RH-C billentyűzettel szerelik a régebbi ES100-hoz képest, már más (AHA IV-F) billentyűhöz képest a neve, de mi a különbség a két billentyű között?
Mert a Kawai ES100 néhány billentyűje rendesen megsüllyedt és ez igen zavaró lehet!
A hangja valóban szép volt más az ES100-nak is, szerintem ugyan az a hangmintája az ES110-nek is.
Ha kawai-ban gondolkozol RH2, RH3 billentyűk alatt nem érdemes gondolkoznod ezek nagyon jók már, csak drágábbak. Ezeket megnézheted és kipróbálhatod: Budapest Zongoraszalon, 1082 Budapest Leonardo da Vinci utca 14. alatt.
Szoktam a helyi iskolában néha játszani egy, R. Rinkmann pianínón és az én Kawai CN34-hez hasonló a billentyűkőn játék élmény. A probléma csak a Kawai Magyarországi forgalmazó hozzá állásával van! Viszont kaptam egy infót, hogy talán mással tárgyalnak a Japánok (Kawai) Magyarországon, mert sok panasz volt a jelenlegi forgalmazóra. A tapasztalatom az, hogy leszámítva az én Kawai CN34 hangszerem hang hibáját, igen jók ezek a hangszerek és nagyon élvezetes a játék rajtuk.
Ha zongorázol és fontosak számodra a pedálok, akkor legtöbb hordozható (Kisebb, olcsóbb kategóriák) hangszerben nincsen félállás a pedálokhoz. Vagy is vagy cseng mint az őrült, vagy tompa! A legtöbben ez a pedálhely csak egy kapcsolóhely.
Jó billentyű és olcsó is, az nem sok van!
És még valami. Az interneten látott-hallott videók többsége nem a valóságot mutatja! A felvételek vagy megszerkesztettek, vagy nem a saját hangszóróin bemutatott hangot hallod a digitális zongorákról. A valóság az, hogy nagyon sok hangszernek a saját hangja a saját hangszóróin gyatra. Fejhallgatón halhatod meg mit is tudnak igazából!
Ha keresel hangszert, még valami.
Egy jó, esetleg egy gyönyörű hangú hangszert a fülednek könnyű megszokni, de utána egy rosszabb hangú hangszerre átülni és nap, mint nap azon játszani az lelombozó!
A jónak sajnos ára van!
Üdv: A Festő