Balesz21 Creative Commons License 2017.04.09 0 0 41257

Sziasztok! :)

Szeretnék ültetni pár kivi csemetét, azonban gondban vagyok a hellyel és a támrendszer kialakítással. 
Tavaszi fagyok miatt mindenképp egy dombtetőn található területen szeretnék egy max 5-10 méter hosszú helyet a kivinek. Valahol olvastam,hogy a legideálisabb az az lenne,hogy ha észak-dél irányban lenne a támrendszer, így mindkét oldalát éri nap,de mi a helyzet akkor,ha csak nyugat-kelet irányban tudok létrehozni,az is jó? A környéken nincsenek fák, ami picit árnyékolná,szereti a kivi a félárnyékot,ezt is olvastam :D Bár az olaszoknál sem árnyékolnak mindenhol,ahogy néztem. A támrendszert csinálhatom akác oszlopból ami kb. 250 cm magas,ezt a földbe beásom kb. 80 cm mélyre,akkor marad 170 cm,az elegendő magasságú lenne? Vagy neten nézzek fémoszlopokat? A másik gondom,hogy a dombtetőn sajnos eléggé védtelen lenne az északi,észak-nyugati szél ellen. Valaki ebben esetleg tudna segíteni?

Ninovarga, nagyon köszi a válaszod, a meteorológia nagy szenvedélyem kiskorom óta :) Az olasz nyelv meg hát,nincs is mit tovább ragozni,aki elé oda kerül egy nyelvkönyv, biztos,hogy rabjává válik,imádnivaló :) Véletlenül nem tudsz olyan olasz kertészetet,faiskolát,ahonnan szállítanak ki Magyarországra? Szeretnék gyümölcsfákat beszerezni.