herwest Creative Commons License 2017.04.06 -1 0 388

Én már 2007-ben "belabaacsi" nicken megmondtam hogy a Nagy Bumm elmélet baromság. (Azóta ez a nick egy csomó régi nickkel eltűnt)

A lényege amit mondtam, hogy a Doppler-eltolódás nem a távolodás miatt van, hanem azért mert a fény a téren való áthaladás során energiát veszít. (Időközben megtudtam, hogy a Doppler szerint a szomszédos Androméda galaxis közeledik a Tejúthoz, ezért kiegészítem hogy a Doppler jelenség valóban szerepet játszhat a mérésekben, de ettől függetlenül az amit távolodás miatti vöröseltolódásnak hiszünk, az valójában a távolság miatti foton-energia veszteség.)

Ez megmagyarázza a rejtélyes mikrohullámú kozmikus háttérsugárzást is: olyan távoli galaxisokról van szó, amiknek a fénye becsúszott az infra-tartomány alá. Tehát sokkal nagyobb az univerzum mint az ma gondolják, és is nem tágul.

Azt is mondtam, hogy a távoli galaxisok spirálkarjai fejletlenebbek, ezért (mivel ugyebár ezek pár milliárd évvel fiatalabbak a Tejútnál, aminek szépen fejlett spirálkarjai vannak) arra kell gondolni, hogy a galaxisok aktív komponenst tartalmaznak (szemben a gömbhalmazokkal) ez a központi fekete lyuk (ami ráadásul forog a tengelye körül) anyagot tol ki, ami felcsavarodik, innen a spirálkarok. Azt is mondtam továbbá, hogy lehetséges hogy a nap belsejében is van egy aktív elem, egy fekete lyuk ha úgy tetszik, ami szintén forog a tengelye körül, és tengely körüli forgást a gázburok átveszi. Továbbá azt is mondtam, hogy a Naprendszer keletkezésének az okozója maga a Nap, mivel a bolygók egy síkban egy irányba keringenek, forgástengelyük (nagyjából, leszámítva az ütközések miatti eltéréseket) azonos a Nap forgástengelyével.