Lilike9 Creative Commons License 2017.04.06 0 0 92472

Én magam nem facebookozok és talán soha nem is fogok. De attól még sok emberrel tartom a kapcsolatot, és sokan beszámolnak a "facebookos életről" sajnos ugyan azok a dolgok mennek ott is mint itt mentek. Ezért is ment el a kedven attól,hogy facebook tag legyek,vagy jóval több időt töltsek a fórumon.

Kialakultak igazi barátságok, álbarátságok, viták, veszekedések, kéregetések, csere-berék,vásárlások,egymás szemében a "jó pofizás" ahogy kilép a faceről, vagy a leanderes talikról,fórumról,már megy is másik háta mögötti "duruzsolás", sajnos nem egyszer a másik földig való pocskondírozása. Ezekre valaki vevő,beszáll és tovább gerjeszti a feszült hangulatot, valaki nem törődik ezekkel. Én inkább az utolsóba tartozom, szeretnék és szeretek mindenkivel jóban lenni, de nem "elmélyült" barátságban.

Ezért úgy gondolom az embernek meg kell(kellene) tartania mindenkivel az a bizonyos 1m távolságot, és nem belefolyni mások vitáiba, a haragkeltésbe mások iránt,mert ez semmi jóra nem vezet.

Akkor talán nem lesznek sértődöttségek, viták, haragoskodások.

Volt már nekem is olyan helyzet,hogy vitába keveredtem, de mindent megbeszéltünk értelmes felnőtt módjára,nincs azóta sem vita, nincs haragoskodás, mai napig néha tartjuk a kapcsolatot.

Én is csalódtam már emberekben, tudni kell továbblépni.. mi értelme lenne bár kivel is haragban lenni? Szerintem semmi..

Nem egyszer visszahallottam,hogy Ő meg Ő meg Ő mit mondott rólam, és akkor mi van?...haragudjak rá? kezdjek el én is szavakat dobálni rájuk? semmi de semmi értelme.. ha ezen rágódnék még magamban is kelteném a haragot más iránt. Annak meg végkép nincs értelme, hogy ebbe bevonjak más személyeket is, és keltsek bennük is ellenszenvet egy egy ember iránt.

Az élet úgy is megy tovább velük vagy nélkülük.

Sajnos ezek a helyzetek a rohanó élet mindennapos velejárói lettek.

Én is nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzet alakult ki itt a fórumon, de ez szerintem azt bizonyítja,hogy mégsem volt ez egy olyan "jó baráti" összetartó társaság.