Kishetye
2017.04.05
|
|
0 0
9100
|
Sziasztok! Segítséget kérnék! Frissen csatlakoztam a fórumhoz,bár be kell valljam nem egyszer olvastam bele. A probléma a következő:
Alumínium öntvényt kell hegesztenem (egy fűnyírótraktor kerékhajtás difije). Van nekem egy Iweld pocketmig alufluxom ami elvileg tud alut is hegeszteni (egyszerűen zseniális a következtetőkészségem...)és őt szeretném erre a feladatra befogni. 1. milyen huzalt kell vegyek? átmérő,összetétel,kiló,honnan ? 2. kaptam hozzá egy recés továbbítógörgőt,az kell az aluhoz ? (egyébként szerintem az is 0.8-as szóval valószínűnek tartom,hogy akkora aluhuzal kell) 3. CO gázzal is lehet aluzni,vagy kötelező az argon? 4. ha gyárilag aluflux, a pisztoly huzalvezetője teflonos lehet? hogy lehet azt kideríteni?ha nem az honnét érdemes venni és milyent? 5. az áramátadó a pisztolyban, maradhat acélhoz való ,vagy létezik aluhoz való is? 6. továbbító görgőt,hogy állítsam be,hogy ne gyűrje az anyagot? 7. tanácstalan vagyok alu ügyileg szóval minden praktikát szívesen olvasok,pl.: a fórumon említett beégés,valamint "fémhez nem érhet a huzal" dolog is érdekel
esetleg megbízható weboldalt is írhatnátok,ahol magamfajta laikus hülye is bátran dobálhat a kosárba.
Köszönöm ha elolvastad,és segítesz egy válasszal :)
üdv.: T.Józsi |
|