Pleurotus
2017.04.05
|
|
0 0
24273
|
Köszi még egyszer. Igyekszem beszerezni a zöldítőt. Nagyítóm van tehát megnézem majd ma a leveleket vannak e rajta tetvek. Neem olajjal kezeltem a fákat eddig 3x idén. Amennyiben lehetséges elkerülném a vegyszereket. Sok pajzstetvük volt a fáknak főleg az említett citromnak tehát lehet, hogy egy új nemzedék megtalálta a zsenge leveleket és vígan táplálkoznak belőlük.
A kumkvát elkezdett hajtani, elnézést a téves fogalmazásért. Szerintem ő egészen jól ellesz ha megszokja az új földet, cserepet. Aláírom hogy viszonylag szép gyökere volt mindkét növénynek, de látszott hogy meg vannak szorulva. A földet csak áztatással tudtam volna leszedni, tehát csak egy részt morzsoltam le óvatosan és úgy ültettem be egy pár mérettel nagyobb cserépbe. A teleltetésükkel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, de gyanítom hogy a kertészet üvegházában teleltek. A meyer nagyon szépen megindult, de tulajdonképpen csak virágbimbókat nyom ki magából. A kumkvát eddig csak egy pár fiatal hajtást préselt ki magából. Most vannak meg úgy 3 hete - 1 hónapja. |
Előzmény: bombaba (24271)
|
|