Sziasztok!
Megjöttünk több mint két hetes utazásunkról. Két hajót próbáltunk ki egymás után, először a Carnival Gloryt, kelet karibi útvonát, majd az MSC Divinát nyugat karibi útvonalát.
Részletes beszámolóval hamarosan jelentkezem. Nagyon szép volt mindkét útvonal, de a Divina vitte el a pálmát, ahogy korábban írtátok is, hogy a Carnival Glory egy rozzant ladik a Divina mellett, ezt mi is így láttuk.
A Carnival hajótársaság tisztára az amerikaiak stílusa, szerintem inkább fapados, nekünk msc-hez szokottaknak kevés volt a szolgáltatás, akik először utaztak hajóval, azoknak teljesen megfelelt. Egyszer jó volt, de többet nem akarok Carnivall-al utazni.
Minden szigeten amerikai dollárral fizettünk és abban is adtak vissza. Egyedül Cozumelen akartak helyi pénznemben visszaadni, de nem engedtem, rájuk szóltam és visszaadtak amerikai dollárban. A hajókon is amerikai dollárban kértek el minden fizetni valót, az olasz hajón is.
A biztosítással kapcsolatban még egy érdekesség, hogy az Atlasz biztosítóval kötöttünk kombinált utas és storno biztosítást, szerencsére az út során nem volt rá szükség, minden rendben zajlott, viszont hazafelé elkeverték az egyik poggyászunkat és akkor derült ki, hogy a visszafelé útra ha késik a poggyász akkor a biztosító nem fizet! Csak odaútra, ez bent van a szabályzatukban, talán az apró betűben amit nem olvas el az ember. Szerencsére ma megkaptuk épségben, másfél napos késés után. Írtam a légi társaságnak, hogy kártérítést kérek a késés miatt és azért is, hogy 10 órás késéssel jöttünk haza, mert törölték a reggeli járatunkat. Kíváncsi leszek, hogy lépnek-e rá valamit.
Nem ajánlom senkinek sem az Air Berlin légitársaságot, igaz a gépeik jók és az ellátás is, de megbízhatatlanok, sokat sztrájkolnak és elkeverik a poggyászokat. Rengeteg reklamáció volt Budapesten mostanában, szóval ennyit a német precízségről, pontosságról.