Attól függ, hogy finomított vagy finomítatlan. A finomított 204 fokon kezd el égni. Ha serpenyőbe akarod rakni, ne gyújts alá teljesen, és hasznalj vastag falú edényt, így talán nem fogja ezt a hőfokot elérni. Ha finomítatlan az 160 fokon kezd el égni, azt sütésre emiatt nem is nagyon érdemes használni, csak salátába.
Egyébként semmi baj a napraforgó olajjal, igazából majdnem olyan egészséges, mint pl. az olivaolaj, amiért mindenki azt gondolja, hogy a napraforgó olaj egészségtelen, az az, hogy rengeteg olcsó szar minőségűt lehet kapni, plusz a bundázott, panírozott ételekkel azonosítjuk.
A minőségi napraforgó olaj kis mennyiségben nagyon is egészséges, és bő mennyiségben sütsz, forró olajban, akkor deep fryre is kiváló, és a hús minimálisan fogja magába szívni, ellentétben pl. a krumplival. Nincs baj a dió olajjal egyébként, de sütéshez szerintem tök felesleges. Salátákhoz már van értelme, finomítatlan verzióval értelemszerűen.
De jó az olivaolaj is, a szezámolaj is, én az utóbbival egészséges kínai kajákat szoktam csinálni msg és ízfokozók nélkül. Megpirítom a zöldségeket és a csirkemellet szezámolajon, alacsony sótartalmú szójaszósszal felöntöm, elpárologtatom a vizet, kis keményítővel besűrítem, és főtt durumtésztával vagy rizzsel összepirítom. Hibátlan kaja.