A 34-es tényleg kérdéses lett volna. Legfeljebb arra U12 ment volna.
Vagy U18. A csuklós könnyebben forgolódik mint a 15 méteres.
Bár azon csodálkozom, hogy vagy 2-3 midit nem vettek volna.
Szerintem is jól jött volna, volt is a több Volánnak midibusza korábban is. Ahogy Caf 518 már írta, kitétel volt a maximum 3 típus. Bár én ezt anno úgy értelmeztem, hogy 3 márka lehet, márkán belül pedig több típus. Logikusabb lett volna, pont a szolgáltatóváltás előtt kezdett a HV is modernizálni, és több márkájú buszt vettek. Kockázatos egyfajta gyártótól vásárolni szvsz, de nem vagyok szakember.
Szerintetek van arra esély, hogy a következő pályázaton a Volánt hozzák ki nyertesnek, mint a DKV alvállalkozója, látván a jelenlegi nehézségeket?
Szerintem már nincs. Az ITK belevág a buszgyártásba, nem fogják ezek után száműzni őket.
Egyébként azt sem értem, hogy az Inter-Tan-Ker miért nem Solaris busszal pályázott?
Mert "magyar" busz kellett nekik. Pech, hogy pont az Alfabuszt választották. Pedig nyilvánvaló, hogy egyes külföldi buszok olcsóbbak és megbízhatóbbak is lettek volna. De lett volna olyan magyar cég is, amelyik jobban rakja össze ezeket a "Volvókat". A csuklósokat tudtommal lengyelek rakták össze, és érződik is a különbség a szólókhoz képest.