Ez ma már sztenderd tananyag a világ minden valamirevaló egyetemén, sőt van róla több magyar nyelvű tankönyv is, például a Patkós-Frey: Inflációs kozmológia, amit a Typotex adott ki 2004-ben.
Úgyhogy az alapvető kérdés itt inkább az, miért tesz úgy Tuarego, mintha ezekről nem tudna? Pedig tud, meg is van neki a jelzett könyv, csak hát azt képzeli, hogy ő okosabb a fizikusoknál,
Igen, nekem megvan ez a könyv, de sehol nem találtam benne olyant, hogy az Univerzum a semmiből keletkezett volna. A könyv elején a szerzők leszögezik:
"...fizikai tudásunknak, a megismerésnek van egy határa, amelyet ma még nem tudunk áttörni. Ez a határ a Planck-idő. Hogy előtte mi történt, arról a fizikus pontos ismeretekkel nem rendelkezik, erről könyvünk nem szólhat."
Úgyhogy megint megnyilvánult az az eléggé el nem ítélhető felfogásod, amikor a saját véleményedet " a tudósok" (úgy általában) és az "összes fizikus" véleményének állítod be. Az igaz, hogy Hawking írt le ilyesmit, hogy a világ a semmiből keletkezett, meg te is, de Patkós és Frey könyvében nincs ilyen. És például Lee Smolin sem fogadja el a semmiből keletkezés misztikus aktusát, márpedig ős is egy fizikus.
Ezért jobban tennéd, ha letennél ennek az ócska hatásvadász trükknek az alkalmazásáról, hogy a véleményedet az összes fizikus véleményével azonosítsd, s mindazokat, akik mást mondanak, hozzá nem értőnek nevezz, és emiatt becsmérelj.
Azt is alávaló viselkedésnek tartom, hogy olyan dolgokat felhánytorgass minduntalan, aminek semmi köze e topik témájához. Az inerciarendszerek egyenértékűségének márpedig nincs köze, s eddig nem is került itt szóba. Nyilvánvaló, hogy csupán becsmérlési szándékból hoztad te is ezt fel, hasonszőrű társaidhoz hasonlóan.
Ahogy ígértem, arról a rúgásról még a megfelelő helyen fogok nyilatkozni.