Hétvégén megvolt a szezonzárás Stuhleck-en. Már korábban szerettünk volna menni, de az időjárás miatt folyamatosan toltuk. Most sem volt igazán hideg, de legalább éjszaka fagyott, ami jót tett a pályának. Szüksége is volt rá, mert voltak nagyobb elkerített földes szakaszok és a használható pályán sem volt ritka egy-egy sötétebb folt. Úgy látszik már az osztrákok is nagyon tavaszi hangulatban voltak, mert egész nap csak kevesen voltunk a pályán.
A viszonylagos hideg levegő a napsütés ellenére is megmaradt délelőtt. Az 1-es kék pálya már reggel kissé kásás volt, de a piros 3-as elég kemény volt csak kissé "egyenetlen". A meglepetés az egyébként "futottak még" 3a volt, ami délutánig tökéletes volt: kemény hó, sima felület. Tartott a kanyarban és nem dobált - tökéletes volt. Valószínűleg kevésbé süti a nap. Délután 1-ig minden pálya használható maradt, a hátsó pályák is hozták a szokásos formájukat (az egyik kásás, a másik kissé jeges). 1 körül leültünk pihenni/enni és olyan 3/4 2 körül mentünk vissza: hihetetlen, de ezalatt a 45 perc alatt MINDEN pálya szétesett. Innentől már csak kásatologatás volt és az, hogy az ember milyen szépen megy csak a combizmon múlott. Aki pihent volt és a combja bírta a kásatologatás/buckázást az viszonylag jókat mehetett, aki már elfáradt (pl. én) az csak a túlélésre ment.
Még indulás előtt gondoltam egy nagyot: most csak egy lappal megyek ki és az legyen a szlalomlapom, hátha most ráérzek. Részben jó döntés volt, mivel tényleg ráéreztem :-), részben rossz mivel délelőtt a hosszabb lappal a 3a-n igazán nagyot lehetett volna csapatni. De így is jókat kanyarogtam és kiderült mi volt a gond, amikor nem tudtam kisebb ívre tenni egy hét alatt: a szokásos, nem döntöttem be eléggé. Mind a hosszabb Pirate mind a rövidebb cross lapomat kevésbé kell megdönteni hogy forduljon rendesen. Ezt olyan szinten dönteni kell, hogy a térdem a havon csússzon (frontside), akkor befordul rendesen :-)
Meglepetésemre láttam egy osztrák alpinos társaságot. 4-en voltak, 1xSilberpfeil 3xSigiFullAkármi(Carve/Race). Végre egy brigád, akiket öröm volt nézni kívülről. Szépen mentek, ahogy azt kell :-)
Nekem ez a szezonom elég gyenge volt: 2xEplény(este), 1xMönichkirchen, 1xStuhleck, 6xSchladming. Sokat nem fejlődtem, max. szinten maradtam. Fekete pályára ebben az évben sem sikerült eljussek és a közös mélyhavazós hétvége sajnos továbbra is várat magára :-(