Akkor csak objektíven:
1. LEO képes kerozinos rakéta: F9, booster fokozata visszatér, remélhetően újrafelhasználási szándékkal :) Ilyen még nem volt a világon, egyedülálló. Ja és teherhordozásban sem egy Szojuzról beszélünk.
2. Buta teherűrhajó; Dragon. Gondolom a buta jelzőt a "berthing" miatt kapta. Cygnus miért berthel szintén? Nem lehet, hogy NASA kérés volt? Nem tudom. Viszont, hogy többszáz kiló/tonna feletti rakománnyal tér vissza Földre, szintén egyedülálló.
Az egész thread-ről általánosan. Igazából nem értem Platont, hogy miért fordít ekkora energiát SpaceX mocskolására? Állami támogatás? Megnyert pályázati pénzek, mérföldköves teljesítéssel. Az egyéb nyertesek vagy kihullottak vagy jóval többet kaptak ugyanazért a célért. Szóval akkor miért SpaceX van kipécézve?
Részedről már többször olvastam, hogy a kommunikációjuk nem tetszik. Oké. Nekem sem tetszik, hogy állandóan csúsznak a megvalósítással, tessék már egy pezsgőm is bánja nemsokára. Ettől függetlenül ennyi idő alatt, ennyi pénzből (saját+befektetői+pályázati+kilövés előleg) egy szép pályafutást láthatunk, amit eddig két F9 robbanás árnékolt be. Reméljük tanultak belőle.