dave_dömper Creative Commons License 2017.03.24 0 0 3943

Hát az önmagában izgalmas, hogy amíg Hakuho és Kakuryu is 32 - 32 évesek lesznek és Harumafuji

is 33 éves lesz ebben az évben, Kisenosato egyetlen évvel fiatalabb náluk és Ő bizony nagyon sokat

várakozott az előléptetésre, de legalább neki sikerült is és teljesen megérdemelten. Remélem, hogy

lesz neki néhány sikeres éve, mert valóban jön a következő generáció (esetleg Terunofuji, Takayasu

és mások is és ezek a fiatalok nagyon sikerre éhesek).

Gondolom, hogy a küzdelmek keménysége és kíméletlen mivolta is sok esetben a siker - éhségnek is

betudható. Ebben az öklelő - pofozkodó stílusban (amiben be kell őszintén vallanom, nem sok öröm

telik a számomra) még Akebono - Takanohana - Musashimaru és Wakanohana Yokozuna - korszaka és

Kaio (- akit magam is rendkívüli módon becsültem -) idején láttam a legbrutálisabbat. Chiotaikai volt

az (aki valamikor az ezredforduló előtt egy - két évvel lett előléptetve Ozeki - vé), aki ezt a rendkívül

erőszakos küzdőstílust akkoriban a legmarkánsabban képviselte. Én akkor ezt éppen a fiatalságának

és előre - jutni - akarásának tudtam be. Jól végigkövethető ez a Youtube - on, ha lehívod a "National

Art of Sumo" - linkeket az ezredforduló körüli években.

Amúgy az igazi arany - kora volt a sportágnak, ahogy a Kitanoumi - Chiyonofuji - korszak is valóban az

volt. Amikor vissza szeretném idézni e sumo számomra legszebb éveit, éppen ezt a három - négy - öt

linket nyitom meg (a nyolcvanas évtizedről készülteket és az ezredforduló környékén készülteket.

Előzmény: kaiorulez (3941)