kaiorulez Creative Commons License 2017.03.24 0 0 3941

Oké, akkor nem spoilerezek :)

Amúgy azt vettem észre, hogy ez a mostani szumo, (legalábbis ez a torna) mintha brutálisabb lenne, mint régen volt. Több meccs is kis híján vérfürdőbe torkollott eddig, mintha jobban dominálnának a tsupparik, meg egyéb nagy pofonok. Lassításokba is jól megfigyelni, hogy gyakran fejjel ütköznek egymásnak a birkózók, iszonyatos erők hathatnak olyankor a fejekre, bizony kemény sportág ez, még ha nem is látszik annak sok laikus szerint.

Terunofuji harcstílusa rendszeresen meglep... Iszonyú emelő ereje van, és vesztes helyzetből is képes olyanokra, hogy csak na... Kíváncsi leszek, mit alkot még ezen a tornán.

Szerintem a Hakuho - Harumafuji - Kakuryu trió már túl sokáig nem marad a csúcson, néhány év és mind kiöregszenek. Szerintem az jövő Jokozuna generáció egyik tagja esélyes, hogy Terunofuji lesz. De remélem, Takayasu is eljut majd odáig. Van egy fiatal ígéret is, aki nem rég került a feslő osztályba, és azóta is elég jó eredményeket ért el, csak sajnos nem emlékszem ki volt, és nem is találtam meg, pedig megpróbáltam rákeresni.