Chik Fan Creative Commons License 2017.03.20 0 0 22244

Szia!

- Nem szabad csupán a légköbméterek arányával számolni!

Figyelembe kell venni, hogy egy hűtő/fagyasztógép szigetelése nagyságrendekkel jobb, mint

- a gyakorlatilag szigeteletlen - "román csodáé".
Az általam eddig épített keltetők is kb. 150-160L térfogatú hűtőkből készültek.

Ezekbe a korábban javasolt kerámia-ellenállásos fűtés került, amik 132,6 W-ra kalkulált teljesítménnyel fűtenek. Ez a teljesítmény eddig bőven elégnek bizonyult.
Egy kellően sűrű mintavételezésű és gyorsan reagáló szabályzó képes "lereagálni" egy nagyobb teljesítményű fűtőtest okozta lengéseket, de szerintem a békesség kedvéért jobb nem feszegetni egy szabályzó határainak a korlátait. Én semmiképpen nem mennék 300W fölé teljesítmény dolgában.
 - A légkeverés tekintetében törekedj a minél nagyobb csatorna keresztmetszetre. Ha csövekkel leszűkíted a levegőáramlás útját, nem biztos, hogy teljesül az egyenletes hőeloszlás iránti igény.
 - Szellőztető venti szerintem nem kell, oda. Elég a megfelelő helyen, számban és keresztmetszetben létesített furat(ok). Ezeket a pillanatnyi szükséglet arányában pl. szivacsdugóval nyitva/zárva szabályozhatod a folyamatos légcsere mértékét.
 -  A napi hűtést az ajtó kitárásával, vagy a tálcákat a gépből a szükséges időre kiemelve oldhatod meg a legegyszerűbben.
Ha ezt is automatizálni szeretnéd, akkor itt alkalmazhatsz ventilátort a gyorsabb légcsere miatt.
Viszont akkor meg kell oldanod a ventilátor előtti nyílás nyitását/zárását is.

Előzmény: Namostatuti (22242)