Zsolt632536 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 41016

Nos, az egész kivi nevelést a ti instrukcióitok alapján kezdtem el a fityeházi kivikkel 2011-ben. Szépen sikerült felfuttatnom őket, aztán ráfektettem őket az előtető gerendáira, talán 2014 elején és ebben az évben az egyik virágzott, de termést egytől nyilván nem remélhettem. A következő évben mind a négy tő virágzott és őszre általam nem remélt mennyiségű több ládányi termés lett, szép nagy egészséges kivikkel. A tavalyi évben mindez megismétlődött, illetve még több termésünk lett, még mindig van belőle 2-3 ládával, pedig esszük becsületesen. Szóval tiszta sikertörténet, és most féltem az elfagyástól, de a kivi ezt is kibírta. Mindezért nagyon hálás vagyok nektek, nélkületek ez nem sikerült volna, én is a topic-bevezetőben írt "csodabogár" lettem a környezetemben a kivivel meg a többivel, de fel is keltettem pár ember érdeklődését, egy ismerősöm nemrég vásárolt néhány különleges növényt, majd 50 ezer Ft-ért egy helyen.

Ugyanakkor sose metszettem a kivit és felelősséget érzek azért, hogy tartsam rendesen karban a növényt. Valószínűleg tavaly kellett volna metszeni, de kicsit szerettem volna ha sűrűsödik. Ezért szeretném megérteni, hogy most mit is kellene tennem. Talán nálam is gondot okoz, hogy nem lógnak olyan szépen lefelé a termőkarok, hanem kusza erre-arra kanyargó ágak, hajtások vannak, amelyeket nem egyszerű néha kisilabizálni. Mindenesetre további metszéseket nem nagyon merek már rajta végezni, mert félek én is az erős "válaszreakciótól" majd az évek során remélem sikerül mindig csinosítani és egyre jobban az optimális felé haladni.

Előzmény: ninovarga (41012)