Törölt nick Creative Commons License 2017.03.19 0 0 1544

Bocsánat, sajnos ilyen vagyok, mindig elkezdem Ádámnál, és nem jutok el Omegáig...

Szóval, nagyon elégedett vagyok a DP-400-zal, de a Roland lenyűgözött, pedig Home Piano sorozat.

Nyilván egész más a billentyűje és a hangja is. A DP 400-ban sok zongora hang van, kevert fúvósokkal, vonósokkal, de ha sokat gyakorlok, bezsong a fejem a szimpla zongorahangoktól, gondolom, a kínai füles sem előny ilyen esetben.

Magam sem tudom, mit akarok, de feltüzelt a Roland. Komoly gépre nem telik, lehet, hogy csak egy megerősítésre van szükségem, hogy jó az ami van. 

Ha tudnám, mit keresek (nem igen volt lehetőségem kipróbálni több kalapácsmechanikát) lehet, hogy előrébb lennék. 

Van komoly mechanikás készülék (akár hang nélküli midi is) amivel érdemes lenne kezdenem másodiknak vagy lecserélni a Cantabile-t?

És ami talán a legfontosabb: 42 éves vagyok, és most kezdem újra a zongorázást, majdhogynem alapról, 7 évesen zongorát tanultam, talán egy évet, utána hegedű azt elég sokáig, de az az a hangszer, amit a mai napig nem tudom megszólalatatni. Aztán dallamos punk zenekar(ok)ban doboltam évekig, azt is vettem újat, most, hogy megtehettem, de attól meg fájó szívvel megváltam, a három kissrác mellett kicsi lett a tér hirtelen.

Most fontos, hogy a srácok lássák az elszántságom, oda-oda is ülnek néha a zongorához, van érzékük, de én is előről kezdem a tanulást. Amit a nagypapám zongoráján megtanultam az évek alatt darabokat, azok mennek, de újakat is tanulok elszántan hűen, ezért nem mindegy, milyen eszközön tanulom újra, és milyen minőséget csapkodok...

:)

Köszönöm!