Törölt nick Creative Commons License 2017.03.19 0 0 1541

Sziasztok!
Segítséget kérnék. Kb. fél éve sikerült szereznem egy DP-400 Cantabile Classic zongorát. Nagyon meg vagyok vele elégedve, belépő szintű de nagy tudású gép, a videomegosztókon mindenhol azt mondják, hogy ár-érték arányban kategóriájában az egyik legjobb választás. (használt volt, bitang jó áron)

Sokat használom fülessel, és iPad-ra midizve is, amit viszont nem tudok tovább erősíteni, mert begerjed valami borzalmasan (földhurok zaj).

Múlt héten vettünk egy ismerősömnek egy Roland HP 3-at, és ég és föld a két billentyűzet, teljesen más a leütés minősége, de:

a Rolandon nagyon rövidnek érzem az útját a billentyűnek, csodálatos az a néhány hangja amit beleraktak, (nem is kevés, hiszen zongorázni szeretném), keménynek érzem a billentyűt és nincs közvetlen USB kapcsolat.

Nem tudom, valamiért feltüzelt, de nem tudom, hogy érdemes lenne-e váltanom Rolandra.

Yamaha lenne még elérhető áron, ott viszont (3 kicsi gyerkőc van) gyermek közelébe nem nagyon szabad helyezni, a csapkodástól törik a billentyűzet végén levő műanyag bigyó. – DE IGEN...

A belépő szintje is majdnem dupla ára az enyémnek, tudásban viszont lényegesen kevesebb... (a DP-400 közel 600 digitalizált hangszer fúvósoknál hallani a levegőt is :) , ritmus, kísérőautomatikás, amit sosem használtam, és a billentyűje nagyon olyan hatású, mint drága nagypapám hangversenyzongorájának.)

Igazából egy midi billentyű is megfelelhetne, de a rolcsin pl nincs usb, külön kütyüre lenne szükség az iPad/iMac kapcsolathoz, de a hangok ott verhetetlenek.

Néztem Casio-t, bár mindenki játéknak veszi, korábban egy Alesys 88-bill-es súlyozottal szemeztem, de az nem kalapácsbillentyű.

Maradjak a jól megbecsült sajátomnál vagy létezik elérhető árú midi billentyűzet, aminek a kalapácsmechanikája veri ezeket?

Van olyan belépő szintű vagy kicsit-haladó zongora, amin élmény játszani, és érdemes lenne a 400-ast felváltani?

Köszönöm a korrekt válaszokat!