Az a baj, hogy beálltál sündisznóba és még az őszinte kérdésre is szarkazmussal válaszolsz. A megadott életkor tartomány közepén, illetve között foglalok helyet, amit - használva a te általad felvett stilust - 'a nickem alapján kis gondolkodással talán még te is meg tudsz fejteni' (lentebb segitek).
A kérdést (kenés/hűtés) nem provokativnak szántam, te magad kérted, kérdezted a véleményt a honlapoddal kapcsolatban. A honlapról nem beszélnék részleteiben, szerintem egy katyvasz van ott. De ott láttam a szinesitett, szagositott rajzokat és azokból véltem megérteni az életkorommal összemérhető ideje fejlesztett készüléked működését.
Ha félretennénk a gyakorlati megvalósitás (és a kenés, hűtés) skrupulusait és megkérdezném, hogy ez mitől jobb, mint az Otto motor, a válasz nyilván egy lesajnáló homályos utalás lenne, önmagukban értelmes szavak és mondatrészek értelmetlen zagyvasága.
Csak halkan jegyzem meg, a tömegek alternáló mozgásának hibáztatása hibás irány. Biztos megfigyelted már, ha van esetleg pl. dekompresszoros motoros fűrészed, hogy kompresszió nélkül milyen könnyű átforgatni a motort. A hagyományos motorok veszteség mérlegében a súrlódás ott van pár százalékkal, de inerciális komponens az nincs.