vggeri
2017.03.14
|
|
0 0
1523
|
sziasztok, szerintem azert jól gondold meg a dolgot itepgolab! djuice biztosan jobban ért a témához mint én, de itt most nem értek vele egyet. Az igaz, hogy a P sorozat a belépő szint a Yamahánál, a Clavinova pedig a csúcs. De, digitális eszközről beszélünk, a CLP 360 pedig 1990-ben jelent meg, tehát jelenleg 27 éves. Újonnan legkésőbb 1992-1993-ban lehetett megvásárolni. Lehet hogy legutóbb egy kisgyerek tanult rajta, de már azelőtt volt egy 20+ éves előélete. A technológia rengeteget fejlődött 27 év alatt. Hasonlatként, pl egy belépő szintű Nikon digitális fényképezőgép ma 100-szor többet tud mint a Nikon csúcs gépe 20 évvel ezelőtt. Csak hogy egy dolgot említsek, a CLP 360 polifóniája 16, a P45-é 64, és ez rengeteget számít ha pl a pedált is szeretné használni az ember. De a billentés technológia is rengeteget fejlődött, a hangképzés, "sampling"-ről nem is beszélve.
Egyébként itt találod meg a CLP modelleket év szerint: https://en.wikipedia.org/wiki/Clavinova
Nagyon sajnálom hogy nem jött össze a P45, nekem kicsit gyanús volt a dolog mert túl olcsónak tűnt. Sok sikert bárhogy is döntesz majd! |
|