naspolya dugványozás:
nem tudom :) de gyökereztető hormon por mindenképp lendít a dolgon!
idén nem érek rá kipróbálni a dugványozást, de jövőre lehet!
(és addigra ki is derül, működik-e :))
érdekesség, amit most olvastam:
naspolya:
- Mint gyümölcs, lekvárt lehet főzni belőle
- Gyümölcsének magas pektin tartalma miatt zselé főzhető belőle.
akkor zselésítő por sem kell lekvárfőzéshez? :)
purin -alias húgysav- érzékenyeknek jó hír, zselésítő= zselatin (a francia gélatine-ból) egy áttetsző, színtelen, majdnem íztelen szilárd anyag, melyet az állatok kötőszövetéből kivont kollagén irreverzibilis hidrolízisével állítanak elő.
bár van növényi zselésítő is, de drágább, ami igazán jó.
naspolya lekvár tapasztalat?