diospyros Creative Commons License 2017.03.13 0 0 40

naspolya dugványozás:

nem tudom :) de gyökereztető hormon por mindenképp lendít a dolgon!

idén nem érek rá kipróbálni a dugványozást, de jövőre lehet!

(és addigra ki is derül, működik-e :))

 

érdekesség, amit most olvastam:

 

naspolya:

  • Mint gyümölcs, lekvárt lehet főzni belőle
  • Gyümölcsének magas pektin tartalma miatt zselé főzhető belőle.

akkor zselésítő por sem kell lekvárfőzéshez? :)

purin -alias húgysav- érzékenyeknek jó hír, zselésítő= zselatin (a francia gélatine-ból) egy áttetsző, színtelen, majdnem íztelen szilárd anyag, melyet az állatok kötőszövetéből kivont kollagén irreverzibilis hidrolízisével állítanak elő.

bár van növényi zselésítő is, de drágább, ami igazán jó.

 

naspolya lekvár tapasztalat?

Előzmény: csehrigo (37)