Break Break béka Creative Commons License 2017.03.13 0 0 50

Újabb magyar sikeres Orbáni külpolitika!

Recep Tayyip Erdogan kemény megtorlást ígért, amiért Hollandia nem engedte területén kampányolni a török kormány két tagját, majd rendőri erővel feloszlatott egy Erdogan-párti tüntetést Rotterdamban.
Az elmérgesedő diplomáciai konfliktus legutóbbi fejezetében a török elnök a Reuters szerint azt mondta, a Hollandok keményen meg fognak fizetni a történtekért, és "nemzetközi diplomáciai móresre tanítják őket". 
Azt hittem, a nácizmusnak már leáldozott, de tévedtem. A nácizmus még mindig elterjedt Nyugaton. A Nyugat megmutatta igazi arcát.
- nyilatkozta a vallási konzervatív nacionalista politikus, akit gyakran szoktak diktátorokhoz hasonlítani vezetési stílusa és a vele szembeni kritikus hangok könyörtelen letörése miatt.

• A dán miniszterelnök nem fogadja a török kormányfőt

Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnök az javasolta Binali Yilderim török kormányfőnek, hogy napolja el márciusi dániai látogatását. Rasmussen a Törökország és Hollandia között kialakult diplomáciai feszültséggel indokolta indítványát. "Tervbe vett találkozónk nem különíthető el a Hollandiát érő török szóbeli támadásoktól, ezért javasoltam török kollégámnak látogatása elnapolását" - áll Rasmussen nyilatkozatában.