alcapone3 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 8070

Off:

Nagyon szivesen írok akár itt is :) Maga az utat busszal tettük meg, hálisten oda-vissza zökkenőmentesen. Határátkelőkön odafelé átlagos átjutási idővel sikerült átkelni. Visszafelé macedón-szerb határ zökkenő mentes volt, szerb-magyar határon kicsit időzni kellett. Előttünk lévő buszról szedtek le valakit. Hogy migráns volt-e azt nem tudom.

Grandtours al mentünk. Sofőrjeik ügyesek, jól vezetnek, bár látszott, hogy néha elegük volt a sok nyaralóból :) (sok dohányos nem értette miért nem állunk meg többször)

Ami nagyon tetszett, az a komp út. Hajnalban érkeztünk meg a kikötőbe, majd kb 1.5 óra múlva indult is a komp. Itt lehetett megvenni a jegyeket. Buszosként nem volt más dolgunk, mint felszállni, de volt magyar aki autóval jött. Neki segítettek a buszsofőrök. (Volt idejük)

Megérkeztünk Korfura. Busz le a kompról gó Sidari. Na először azt hittem idegrohamot kapok, mert az út egy részén csak betonkeverő telepet meg szemetet láttunk( a sok szemét egy sztrájk miatt volt)  Aztán jött a falu. Végre! Ideértünk! Tetszett a látvány. Majdnem minden apartman saját medencével és pálmafával rendelkezett. Benzinkút, bolt és étterem van bőven. Az apartmanunk  becses neve Louvros. Nagyon szép, tiszta. Medencéje karbantartott és ami a lényeg. Tele volt az apartman, de legtöbben max 4-5 fő volt benne. Legtöbbször csak ketten matracoztunk. Ami kicsit zavaró volt, az a part távolsága. De nem gond. Van robogó bérlés. Mi alapból úgy terveztük, hogy amíg itt vagyunk robogózunk minden nap. (100euro alkudva+benya). Amikor elsétáltunk a bérlőhöz akkor jöttünk rá, hogy életünk legjobb döntese volt. Az út amin az apartmantól a partig vagy faluba el tudunk jutni na az kicsit keskeny :) Kb 5 ször volt fejenként halálfélelmünk mire odaértünk. Nagy busz keskeny úton járda nélkül. El lehet képzelni. Kacsasorba mentünk az úton, ha jött egy busz vagy autó húztuk a hasunkat (najó csak én).

Ahogy a robogó a sejhajunk alá került, úgy éreztük miénk a világ. El is indultunk ketten egy 50ccm 4 ütemü robogón bejárni a környéket. Elemkedő van, lóerő nyista. Padlógáznál visszafelé gurulni elég vicces :) Na vissza a bérlőhöz. "Is not good. Please give me more power robogó" Beszarás...értette :D Kaptunk egy 125ccm 2 ütemü vadállatot. Sík területen istencsászár volt. Emelkedőn 20km/h. De felment (Én 95kg asszony 62kg)! Ha sok partot meg akar nézni az ember, vagy 1motor/1fő vagy valami erősebb moci. (Vagy nyaralás előtt fél évvel hard fogyókúra). Én mindenképpen ajánlom a robogó bérlést. Gyönyörű helyekre lehet eljutni. (GPS, igo ajánlott). Calamaki és paleo castrica jött be a legjobban. (Lehet nem így írják).

Árak állítólag kicsit magasabbak a sziget mivolta miatt, de nem vészes. Egy gyros pitaban 2-2.5 euro. Gyrostál 7 euro. Sör, alkohol na az drága. Élet az volt bőven, de ahogy sötétedett beindult a party. Minden kajáldának volt egy hívogató embere, de nem idegesítőek. (3 nap után rájöttem, ha simogatom a hasam mint ha tele lennék, már hozzám se szóltak :) ) 

Fakultativ programra nem mentünk, hisz volt robogó.

Vízhőfok mindig kicsit hidegebb a szigeteknél, ugyhogy itt is ez volt. Persze gyorsan hozzászoktunk, aztán már nem akartunk kijönni. Medúzával, sünnel nem találkoztunk. Ami zavaró volt, hogy néhol találkoztunk colos slagcsővel egy egy parton. Továbbmentünk és kész :)

Összességében jól éreztük magunkat, a robogó bérlés kihagyhatatlan. A helyiek szokásos kedvességgel fogadtak. Eladók egy-két magyar szóval is kedveskedtek :) 

Előzmény: Katana750 (8069)