II. rész: kezdem a végén. Ellenőrzés azért van, mert nem bízom az illetőben. Nálunk most ez játszódott le kicsiben. Kiégett egy villanyégő, mivel én utálok dolgozni, felhomályosítottam, ezt Ő is meg tudja csinálni, másrészt ha engem agyonüt az áram, a munka úgyis rámarad, a költségekről nem is beszélve. Miután beszereztem az izzót=égőt, a munka elvégzése után jól megdícsértem! Így kellene végződni minden
ellenőrzésnek! Na, de egyáltalán nincs így! Kineveztek, akkor még így ment, beleegyezésemmel, főnöknek.
A 'dolgozók', szívélyesen fogadtak, "a takony kölyköt ide.......,finomabban, ide rakták. Ismerve a helyi szokásokat, tették a dolgukat, azaz, nem csináltak semmit, de 4 órával előbb hazamentek mert így szoktuk.
Elvégeztem helyettük a munkát, másnap lógó orral jöttek be. Reggel megelőztem őket, jól megdícsértem a csapatot és hazaküldtem őket 'pihenni'. Soha többet nem ellenőríztem Őket. De dícséret, az volt csőstől!
Ezt a legkönnyebb ellenőrízni, csak el kell hitetni velük, ez az Ő érdekük, de ha egyszer lehetetlent kérünk, és ránk ég, a dolog simán visszakapjuk, jobb ha felmondunk, ehhez kell a gerinc, mert sok lúd disznót győz! Csak mellékesen írom ide, a cég minden tagjával olyan volt a kapcsolatom, hogy 100%
szavazatot kaptam! Na, ez ma, ismeretlen fogalom.
A fa tüzelés, CO Szempontjából, igen nagy hazugság, ezt nem én mondom, csak nem, szó szerint idézem.
Véleményem szerint, a fa hosszú idő alatt begyűjtött CO2-jét, a rossz égéssel, egy óra alatt szabadítjuk fel!
Ez nem így van, csak arány! Az újonnan ültetett fa, hosszú idő alatt fogja feldolgozni. Tehát igaz, hogy annyi
van mint volt, csak nem ott, ahol lennie kellene! Ez egy módon oldható meg, ha a fát, mint ahogy írtam a szenet, 'tiszta égéssel' tüzeljük el. Ez nem a lobbisták, hanem a szakemberek feladata lenne, ha nem Ők lennének a lobbizók! Egy konkrét példát beszúrok: Unalmas napjaimon, vizsgázgattam, hol ebből, hol abból. Bementem a vizsgára, néhányan, a vizsgáztatók, furcsa szemekkel néztek rám. Kihúztam a tételt, válasz: "Ez baromi veszélyes, mert nulla szakadás esetén, fázis alá kerül, a föld, a fogyasztókon keresztül"!
Rögtön ki is küldtek. Egy vizsgáztató jött ki 15 perc múlva: "Neked meg van a vizsgád, nekünk öt évre a meló". Nem az én feladatom lett volna ennek, a megállapítása!
Csak azt akarom mondani, a szakemberek, néha átugranak 'apró' dolgokon, nem lehet!!! Később már ilyen nagy dolgok is elúsznak, tehát vegyük komolyan a környezet szennyezést, de legyen ott a szemünk mindenen, vagy üljünk le, most jön a konferencia, beszéljük meg. Na most erről szó nincs! Sokat jártam ilyen helyekre, és ha jól figyel az ember, amit az álmosság tompít: "Az importból visszamaradt......", vagy
"Van-e valakinek ötlete....."? Van - de nem erre gondoltunk! Hanem mire?
Szóval a fasorok között, nehéz eltalálni ki mit akar, és ha bekerül, a megújuló energiák közé, rögtön megoldódik minden, jól tüzelünk, nem pocsékolunk, nem szennyezzük a környezetet, nem robban a kazán, nem lesz CO-tól halott, jó lesz minden kazán! Aligha, a jeligék nem oldanak meg semmit! Úgy kellene tudni, hogy aki leír valamit, az hiteles, vagy egy hozzám hasonló balek, okfejtései!!!!