beatkomornik Creative Commons License 2017.03.09 0 0 24561

Minek akarsz egy lágerbe 5 grammnál több cukrot rakni / 0,5 liter? 21-22 °C-os kész sörbe soha nem raktam még 3-3,5 gramm cukornál többet és eszembe se jutna (ha csak nem búza, vagy valami belga sörről van szó). Cukormennyiség számításra ajánlom következő tervezőt: http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/

Ha megy az angol, akkor javaslom a külföldi fórumokon böngészést, de olyan nincs, hogy átlagos körülmények, üvegvastagságtól függ mi mennyit bír el. A búzasörös, a csatos, vagy a tömzsi belgasörös üveg például vastagabb falú, a pezsgős üveg még masszívabb, ezek magasabb nyomást is elbírnak, mint egy nagyüzemi bolti.

 

Olvasgass:

https://www.beeradvocate.com/community/threads/glass-bottle-c02-threshold.174524/

https://www.homebrewersassociation.org/forum/index.php?topic=5793.0

Előzmény: kellisz80 (24560)