budai2 Creative Commons License 2017.03.03 0 0 4540

Melyik a legjobb ukrán (orosz) fajta?

 

Nem elméleti, hanem gyakorlati szempontból kérdezem.

Szívességet tettem egy ukrajnai magyarnak, aki szeretné viszonozni.  Nem lesz belőle üzleti kapcsolat, egyszeri alkalommal, egy vagy két palánta be4szerzését és behozatalát vállalta.

A szőlőhöz semmit nem ért.

Mit (melyik fajtát) kérjem tőle?

 

Nálam a ház körül 13 fajta van

 

 korai Conegliano, Eszter, Kozma Pálné, Lakemont

Követi Palatina, Néro, Muscat bleu, ismeretlen magnélküli, Attika, Vénusz

Utánuk Pölöskei, Szuvenir, Dunav, Bolgár Rezi

Végül Moldova, Afuz Ali, Itália.

 

Jó ízű, kevéssé betegségérzékeny fajta érdekelne, a termőképesség (bőtermő vagy sem) nem számít. Családi szükségletre a már meglevő is sok, de a feleségem szívesen ajándékozgatja a felesleget, és ha valami különlegeset adhat, az jót tesz a hangulatának (no meg az enyémnek is).

Eddig - Pjotr leírása alapján - a Velesz fajtára gondoltam. De mi van akkor, ha nem sikerül beszerezni, mi legyen a második vagy harmadik alternatíva?

Köszönöm.