Köszönöm !
Az , hogy kákiból lehet pálinkát főzni , megnyugtat , az viszont , hogy pálinkája a rossz pálinkák között " elmegy ", az már nem vidít
fel .
Amikor öt évvel ezelőtt Fityeházról elhoztam 3db Sharon csemetét , még nem gondoltam a pálinka főzésre . M a már viszont úgy látom, , hogy az idei termésből cefrézésre is jut , remélve , hogy a mostani telet is átvészelték a fák .
A késői érés ,- utóérés -, arra is jó , hogy a "téli " időszakban is van olyan gyümölcs ami cefrézhető , főzhető -- elfoglaltságot ad .
Ha nem lesz egy főzetre való mennyiségem , akkor megpróbálom karakteresebb almával cefrézni , hátha az javít a végterméken .
A pálinkafőzési " negatív " tapasztalatok ismeretében úgy látom , hogy aki nem akar pálinkát főzni , annak elég egy , esetleg kettő ,
fát telepíteni , mert azok kifejlett állapotukban bőségesen elegendő gyümölcsöt teremnek egy családnak .
Egyetértesz - e ezzel ?