héjja60 Creative Commons License 2017.03.02 0 0 40887

Köszönöm !

Az , hogy kákiból lehet pálinkát főzni , megnyugtat , az viszont , hogy pálinkája a rossz pálinkák között " elmegy ", az már nem vidít

fel .

Amikor öt évvel ezelőtt Fityeházról elhoztam 3db Sharon csemetét , még nem gondoltam a pálinka főzésre . M a már viszont úgy látom, , hogy az idei termésből cefrézésre is jut , remélve , hogy a mostani telet is átvészelték a fák .

A késői érés ,- utóérés -, arra is jó , hogy a "téli " időszakban is van olyan gyümölcs ami cefrézhető , főzhető -- elfoglaltságot ad .

Ha nem lesz egy főzetre való mennyiségem , akkor megpróbálom karakteresebb almával cefrézni , hátha az javít a végterméken .

 

A pálinkafőzési " negatív " tapasztalatok ismeretében úgy látom , hogy aki nem akar pálinkát főzni , annak elég egy , esetleg kettő ,

fát telepíteni , mert azok kifejlett állapotukban bőségesen elegendő gyümölcsöt teremnek egy családnak .

Egyetértesz - e ezzel ?

Előzmény: Floo2 (40885)