Eriberi11 Creative Commons License 2017.02.25 0 0 1805

Szerettem volna X banknál hitelkártyát igényelni, de hívott az ügyintéző, hogy az előző nap leadott papírjaim és a KHR-ből történő lekérdezés alapján megbuktam a hitelvizsgálaton. Több hitelkártyám is van ugyanis, pár százezertől 1 millió-ig terjedő hitelkerettel és az egyiknek, a Citiből lett Erste Max-nak 3 milliós a hitelkerete. Valamikor ez is 1 millióval indult, de a Citi minden évben emelt rajta, én meg nem foglalkoztam vele, mert nem jelentett gondot.
Azt mondta az X bank, ha lecsökkentem a hitelkeretemet 1 millióra az Ersténél, akkor már jó leszek náluk. Elmentem az Erstéhez, de azt mondták, hogy ha le akarom csökkenteni a hitelkeretemet, új hitelképességi vizsgálat szükséges, vigyek nekik bankszlakivonatot, jövedelemigazolást. A KHR-ben amíg ez majd átfut, legalább 1 hónap, így addig nem tudok visszamenni az X bankhoz.

Csökkentette már valaki a Cititől Erstéhez áthozott hitelkeretét? Attól tartok, hogy ha új hitelképességi vizsgálat szükséges, akkor úgy veszik, mint ha új hitelkártya igénylést adnék be, s akkor majd megszűnik az a lehetőségem, hogy az Erste Maxon lévő tartozásomat egy másik banknál lévő HK-ról szedetem be csoportos besz. megbízással.