Hapo Creative Commons License 2017.02.25 0 0 1802

A Citiről átállást megelőzően
2 tájékoztató lapot kaptam, vegyük a Barkács, Kert változatot:
A kódok Barkács = 5200, 5085 . . . A felsorolás oldalon:Obi, Praktiker, Bauhaus
Amíg volt lapszabászat a közeli OBI-ba ott 2000Ft/m2, az asztalosnál 1000-1500Ft/m2 volt.

. . . . . . .Kertészet = 5261, 0780 . . .A felsorolásban : Oázis, Hermes, New Garden
Ezeknél azonos virág cserépben pl. 1400Ft/db. A piacon változóan 600-700 Ft körüli volt tavaly.

És persze pénztárgép és banki terminál is kell hozzá. Tehát lehet bárki azonos kóddal működőnél vásárolni.
Azonban a példa konkrét, a Praktikernél a Szögker cég is jobb árakkal árusít.
Esetemben A Szépségápolás, egészség ahol drogériák 5977, és Gyógyszertárak, patikák 59125122 kódok vannak
A felsorolásban Drogerie Markt, Rossmann, Mueller Drogeria, Douglas Marionnaud, Yves Rocher, Clinique és
Gyöngy patikák,  Alma patikák, Herbária szerepelnek felsorolva.

Tehát éppen azok, amelyek a Táplálék kiegészítők és Sport kondijavítók internetes forgalmazói nem szerepelnek.
Nyilván nem megbízhatatlan szereket keresek náluk.
Amúgy a "Jellemző kereskedők" felirat jelzi, hogy komoly utána érdeklődéssel talán a nálam bejárt cégek is létezhetnek 4%-os körben,
Mint Multivitamin.hu akár, de aligha a Scitec, Biotec szerintem, ha nem tévedek.

Vannak szerek amelyeket csak megbízható internetes EU cégektől lehet csak beszerezni, azok kiesnek.

Elektronikai Áruházak esetében a kisebb cégek szerintem kiesnek, sőt

előfordul, hogy ami lazán bejön pl. 22USD alatti megrendelés, az nálunk sajnos  dupla -5-szörös árral volna lehetséges. Azaz minden eset meggondolandó.
TEhát figyelem felhívásként jó lenne begyűjteni a 4%-os cégek teljes listáját.

Előzmény: FOMA (1800)