Hát sajnos elmondható úgy tűnik, hogy a Kawai összelapátolja a hangszereit.
Az ember panaszkodik a videóban, hogy még sérült is a hangszer. Nem egyet olvastam ezekről, és bár az enyém apróság de összekarmolt volt a lába ahogy kinyitottuk a gyári dobozát.
![](https://img.index.hu/imgfrm/5/4/8/1/THM_0014255481.jpg)
Mivel hobbiként műbútorokkal foglalóztam, így tudom, hogy ezt a lábat a földön húzták végig és nem volt szőnyeg, vagy linóleum alatta!
Engem ez és a Kawai hozzá állása az Ő hibáikhoz, arra enged következtetni, hogy nem érdekli Őket a minőség és a vevő elégedettsége!
A Yamahánál még ilyet nem tapasztaltam.
Yamaha CLP 545-t még nem próbáltam, csak a régebbi, CLP 440-t. Azt tudom mondani, hogy ez a hangszer és a Kawai CN34 között vacilláltam.
A Kawai billentyűjét kezelhetőbbnek találtam és mellett szólt még a: waw, mp3, midi felvételi és lejátszási lehetőségek is. Az ár arány és az eladó tehetsége is a Kawai felé terelt. A hangja a saját hangszórójukon nézve talán hasonlóak voltak, de míg a Tuttonál ott volt az eladó és Ő is játszott vele most már tudom, hogy szépen kikevert, beállított hangon. Ott egy nagy terem volt az Eldorádóban megy egy zsúfolt pincében, tömve, decemberben vevőkel. Más az akusztika!!!
Nem hinném, hogy a Yamaha hibás lenne még most sem!
A CLP 545-re visszatérve annak fa azaz ( NWX (Natural Wood X) billentyűzete van szintetikus elefántcsont borítású fehér billentyűkkel, addig a CLP 440-s szimpla GH3-s billentyűzetű. Valóban nehezebbnek ítéltem a billentését a Kawai-nál, gondolom ez a CLP 545-nél sincsen másként?!
Sajnos azt kell mondjam hogy kezelhetőbbnek tűnt a Kawai billentyű a Yamahához képest.
Ma is csak az az egy tény tántorítana el a Kawai mellől, hogy tudom sz@rnak az ügyfélre, még központi szinten is!
Azt tudnod kell, én mindössze 5 éve lesz, hogy zongorázom azt is csak magamtól autodidakta módra, és a Kawai volt az első "igazi" zongorám, de rengeteget fejlődtem rajta azaz 1 év alatt is, míg jó volt.
A billentyű sokat számít milyen. A helyi iskolában van egy pianínó Yamaha mechanikás és azt kell mondjam, hogy igencsak hasonló a játék élmény, illetve a billentése a Kawai CN34-hez.
Magam is dilemmába lennék, mert a szívem a Kawai-hoz húz, az eszem meg a Yamahához!!!