Atosz0101 Creative Commons License 2017.02.21 0 0 459

A labor alapján az illatosakat (fehér) nem engeded 30 szabadkénszint alá...A töltés előtt co-zod, majd amikor az már majdnem jó akkor egészíted ki a ként..50 mg-ra..Így a co-val és a friss kénezéssel egy teljesen felfrissült bor töltöl le ami hosszú ideig aggodalom nélkül nem öregszik el a palackban..

Irsai, muskotály, rosé...kisebb mértékű co-t kap a r.szilváni..

A co-nál a hidegebb bor nehezebben köti azt meg.. 18-20 fokon a legoptimálisabb a felvétele..

Ezzel a módszerrel hanyatlóban lévő pl r.szilvánit is fel lehet ifjítani..Ha színmélyülés is van PVPP-vel deríted, az lehúzza a mély színt amit az oxidáció okozott..Egy kis adag aszkorbinsav adagolása is elterjedt az illatosak palackozás előtti eljárásánál..

 

Előzmény: szenyor Lopez (458)