További magyar hang
2017.02.12
|
|
0 0
1592
|
Pár éve, amikor a Jokert kiváltottam és az addigi dombornyomott MasterCardomat Maestrora cseréltem (minek kettő dombornyomott?), rutinból mondom, hogy a vásárlás és a pénzfelvétel is számlaegyenleg erejéig legyen. (Azon úgyis csak a mindennapokhoz kellő pénz kell.) Ügyintéző válasza: az megszűnt, nem dombornyomott kártyáknál 500 ezer forint a limit. Nem mintha napi szinten vennék le vagy költenék félmilliókat, de megkérdeztem, hogy miért, ha már egyszer az én pénzem és van SMS értesítőm, miért ne költhetném el akár az összeset. Az ügyintéző elmondta, hogy ennek pénzügyi okai vannak, mivel akkoriban az Erstés és kapcsolt takszövök automatáiból korlátlanul lehetett ingyenesen felvenni (SzuperNulla!), sokan azt csinálták, hogy mindenféle számláról az Erstésre utaltak (még nem volt tranzakciós adó) és vették fel kártyával a nem kevés pénzt.
Persze a hivatalos magyarázat szerint az ügyfél biztonsága érdekében, ha egyszer elhagyná a kártyáját, akkor ne lehessen mind elkölteni -- a valóságban drága dolog volt ez az Erstének, és az, hogy egyes frekventál ATM-eket akár napi szinten tölteni kellett.
|
Előzmény: Péterv80 (1581)
|
|