Örülök, hogy a Dragon Hut még van. Ha jól emlékszem, akkor Nazif gyerekeié a nyaraló, maga a család használja, és kiadják, amikor üres. Ezért gondoltam, hogy ha nem adták még el, biztos fogadnak vendéget.
Neum: sokan nem értenek velem egyet, mert nem mindenki olyan finnyás mint én, de én nagyobb település közelében nem szoktam fürödni a tengerben. Pláne nem egy kikötő közelében, Neum meg tulajdonképpen egy kikötő. Neum ráadásul egy nagyon szűk öböl legmélyén fekszik, ezért a tengeráramlások elkerülik. Inkább olyan, mintha egy tó lenne, olyan közel van a "túlsó" part. Ezen kívül tőle északra viszonylag közel ömlik a tengerbe a Neretva és ez a hatalmas édesvízmennyiség szintén erősen befolyásolja a víz minőségét, színét stb. Ugyanakkor a környéken vannak az Adria talán legszebb helyei, úgyhogy ezért gondolom, hogy kár pont itt tölteni azt a kevés szabadságot, ami az ember rendelkezésére áll.
Gradiska: Nem tudom, honnan indultuk, de az A5/A3 autópálya egy lehetséges alternatíva, vagy Barcs-Verőce-Daruvár-Pakrác-Okucani-Gradiska. Úgy emlékszem, hogy a Nekcse-Pozsega út elég kanyargós. Amióta megvan az A5 autópálya én nem megyek arra.