anblock_italia Creative Commons License 2017.02.11 0 0 92316

Nem értem tisztán, mik a terveid, metszeni vagy hagyni ilyen csupasz szárral. Azt gyanítom, hogy a metszés alatt a csúnya levelek levágását érted. Mindenesetre én mindkettőt száron levágnám  kb. 10 centi magasan, akkor kibokrosodhatna, és ha az idén nem is, jövőre virágozhatna. Hanem azért meggondolnám a leandertartást, mert ha csak ilyen teleltetési lehetőségeid vannak, akkor talán nem kellene ezt erőltetni, hiszen minden évben ez lenne a levélzettel. A leanderek hidegben szeretnek telelni, az sem baj nekik, ha tök sötétben, de hidegben. Persze nem fagyban. És azt írtad..., elkezdtem vizet adagolni..., télen is folyamatosan locsolni kell őket, persze nem nyári intenzitással. Méret szerint kéthetente, havonta. Azért nem szerencsés a meleg hely, mert ott hajtani is akar..., de az sem jó. Február eleje van, lehet, hogy még egy hónapig benn kell lenniük. Persze nappalra kiteheted azt a  kicsit, ha már elkezdett hajtani és azt szeretnéd, ha ezt folytatná, de csak akkor, ha éjszakára nem a fűtött lakásban tartod.  Vagyis összegezve, ha meg akarod ezt így tartani és tovább növeszteni, akkor tedd ki nappal, és bárhová, de hidegbe tedd éjszakára. Az, hogy nappal kiteszed az 5 fokba, éjszaka meg van 20 fok, nem tűnik ésszerűnek. Locsolni egyelőre sokat nem kell, ne álljon vízben. A leveleket levágni nem jó, mert elfolyhat az a kevés nedvesség is a szárból, ami benne van. Majd lehullanak azok a levelek, ha ott lesz az ideje.

Előzmény: Sparr0w121 (92315)