anegytech1 Creative Commons License 2017.02.10 0 1 851

1. Én arról írtam, hogy normál kompakt fénycsövet cseréltem le szintén kompakt fénycsőre, csak Megamanosra, ami kimondottam a növényeknek szükséges hullámhosszt bocsájt ki.

2. Félreértettél. Az értem, hogy 36W és 36W között nincs különbség. Nyilvánvaló, hogy a növények csak bizonyos hullámhosszú fényeket hasznosítanak (pl zöld fénnyel sokra nem mennél, mivel azért zöld a növény, mert azt a színű fényt visszaveri). Namost a normál izzó jóval nagyobb tartományban sugároz, mint amit a növény valóban fel is használ, de nyilván olyan hullámhosszt is sugároz, ami kell neki, innentől fogva nyilvánvaló, hogy a növény fejlődni fog. Viszont erre írtam, hogy normál izzóból lehet, hogy sokkal erősebb kell ugyanahhoz az eredményhez, mert adott hullámhosszú fényből kevesebbet bocsájt ki, mint a speckó fényforrás. Tehát a speciális izzó adott hullámhosszon sugároz 36W energia felhasználásával, a normál izzó meg sokkal nagyobb tartományban, ebből arra következtetek, hogy sokkal több energia megy kárba (amit a növény nem használ fel), mint speckó izzó esetén. Nátriumlámpáknál és hagyományos izzóknál pl a hőenergia elég brutális.

"Próbálnátok meg ezekkel a full spectrum ledekkel eljutni egyetlen szem érett paprikáig, igen hamar kiderülne többet ér-e a hagyományos fénycsőnél, az őskori nátriumnál vagy a fémhalogénnél, esetleg az áramon/ befektetett teljesítményen lehet-e spórolni. "

Görgess vissza a topicban, volt itt olyan, akinek termett a szamócája a ledek alatt. Bár normál izzó alatt nem próbálta ugyanezt.

Előzmény: CoBLED (850)