nekem kadarkám van, P9-es klón, nyugati fekvésben, agyagon, 160 m tengerszint feletti magasságban.
csak azt akarom mondani, ha jó szeles helyen van, nem kényes.
Jó klón, talán a legjobb. És igen, biztos lehet neki jó helyet találni. De neki szerintem hobbizásra pont nem a kadarkával kellene kezdeni ;-)
évi 3-4 kontakt permettel meg szoktam úszni.
Ehhez gratulálok, nem tudom, hogy csináltad, lehet, hogy tényleg a jó terület... Tavalyi évben még a reziket is lefújtam ennyiszer, akkora volt a peronoszpóra nyomás.
a bora pedig, hmm ... finoooom! :)
Ezt nem vitatom, de sajnos kevesen tudnak belőle kimagaslót készíteni, legtöbbjük savas, vékony, jobb lett volna ha el se készül féle...
tavaly 18 MM fokkal ért , sava 8,5 gr/liter most.
Nem magas sav ez egy vörösnek?
ja és nem fagyott el a kéthetes -20ban.
Ez egész jó, nekem még ennyi sem volt, és a V.Viniferak szenvedtek fagykárokat
csak ugye a valamit valamiért elv érvényesül ebben is, szerintem.
Mint mindenben. Kadarka vitathatatlanul egy minőségi fajta, másra való, mint a rezi fajták, azokból ritkán lehet olyan nagy bort csinálni, mint a hagyományos fajtákból. De talán majd ez is változik, ha tovább folytatják a nemesítéseket.