Maci_P Creative Commons License 2017.02.10 0 0 20880

nekem kadarkám van, P9-es klón, nyugati fekvésben, agyagon, 160 m tengerszint feletti magasságban.

csak azt akarom mondani, ha jó szeles helyen van, nem kényes.

Jó klón, talán a legjobb. És igen, biztos lehet neki jó helyet találni. De neki szerintem hobbizásra pont nem a kadarkával kellene kezdeni ;-)

 

évi 3-4 kontakt permettel meg szoktam úszni.

Ehhez gratulálok, nem tudom, hogy csináltad, lehet, hogy tényleg a jó terület... Tavalyi évben még a reziket is lefújtam ennyiszer, akkora volt a peronoszpóra nyomás.

 

a bora pedig, hmm ... finoooom! :)

Ezt nem vitatom, de sajnos kevesen tudnak belőle kimagaslót készíteni, legtöbbjük savas, vékony, jobb lett volna ha el se készül féle...

tavaly 18 MM fokkal ért , sava 8,5 gr/liter most.

Nem magas sav ez egy vörösnek?

 

ja és nem fagyott el a kéthetes -20ban.

Ez egész jó, nekem még ennyi sem volt, és a V.Viniferak szenvedtek fagykárokat

 

csak ugye a valamit valamiért elv érvényesül ebben is, szerintem.

Mint mindenben. Kadarka vitathatatlanul egy minőségi fajta, másra való, mint a rezi fajták, azokból ritkán lehet olyan nagy bort csinálni, mint a hagyományos fajtákból. De talán majd ez is változik, ha tovább folytatják a nemesítéseket.

Előzmény: bakatorro (20879)