energioptimal Creative Commons License 2017.02.09 -4 0 7224

Tiszteletem lakótársak! 

A József Attila lakótelepen lakok. Szerintem nagyon fontos az energia megtakarítás. Én a lakást már be ledesítettem Philips izzókkal. Hogy miért ezzel, mert láttam Újpalotán lakást kiégni a rossz kínai ledtől, vagy láttam már szétesett izzót egy barátomnál. A lakás nem kísérleti terep és nem szeretném ha egy élet munkája semmivé válna. Persze tudom nemcsak Philips van ami megbízható márka, de mindenesetre az a legnagyobb izzógyártó cég. Nos amiért ezt leírom, az az, hogy a társas házaknak is el kellene gondolkozni azon, hogy a ledekre cseréljék az izzókat és ezzel pénzt takarítanánk meg. Hiszen a led egy hagyományos izzóhoz képest 90% al kevesebbet fogyaszt. Persze gondolom akkor egy pár ledes izzót el is lopnának mert van aki a közöst úgy veszi, hogy az az övé. Szégyen de van akinek ez természetes és nem akar magának vásárolni. Viszont a barátom akinél vettem ezeket a ledes izzókat a legjobb áron. Azt mondta, hogy vannak integrált áramkörös lámpák amit nem lehet könnyen ellopni. Így ezekkel is lehetne az olyan helyeken világítani. Bocsánat ha valamit nem szakszerűen írtam le de a lényeg az, hogy spórolni kellene.

András