Minusz- Creative Commons License 2017.02.08 0 0 20862

A 1,5kg a full plafon, a cél az 1kg lesz.
Vörös cuvée a cél a kettőből(Néró-75%,Turán-25%), illetve majd még Feketeleánykát tervezek beszerezni és ültetni (az pedig 12,5% lenne majd a Néró rovására).
Amúgy a Borszőlőfajták, csemegeszőlő-fajták és alanyok (Bényei Ferenc, Lőrincz András) című könyv szerint a Néró "viszonylag magas savtartalommal a mustban (kb. 9,0 g/l sokéves
átlagban)" szüretelhető.

Turánból készült vöröshöz volt szerencsém eddig ( Nyolcas és fia Borház), baromi fűszeres és karakán volt, nekem bejött, de azért egy kissé kevésbé durva bor a célom, ezért lesz csak 25%.
Mindenesetre remélhetőleg jobb lesz az Othellónál, azt egyszer próbáltam eddig, technológiailag rozé lett, színre meg valahol a siller-vörös közötti, íze meg hát...ha a rókának ilyen szaga van, akkor nem is büdös állat, de azért borban el tudok képzelni jobbat :D

Köszönöm a tanácsokat, ha lesz belőle bor pár év múlva, küldök véleményezésre! :D

Előzmény: Maci_P (20861)