Üdv minden kedves topiktársnak!
Új és remélem utolsó fejezetéhez érkezik lassan a befagyó ajtók esete! A héten felvettem a kapcsolatot a Porsche Hungária "észrevétel" osztályával és elmeséltem nekik a történetemet. Megemlítettem nekik hogy a hibáról van videó felvételem is és erre le is csaptak. Kérték, hogy feltétlenül juttassam el nekik. Hátfő éjszaka gyorsan összedobtam egy rövid videót a felvételekből és elküldtem nekik a probléma vázlatos leírásával és az interneten talált VW USA által hasonló hibára kiadott bulletinnel együtt
Tegnap visszajeleztek, hogy regisztrálták a reklamációmat és vizsgálják mérnökök bevonásával a hibát.
Ma délelőtt hívtak, hogy megszakértették és szerintük a kilincs és a zár közötti bovden fagyhat meg és azért nem mozdul a kilincs illetve a jobb oldali ajtónál még csak időnként nem záródik azonnal nyitás után.
Állítólag Sharan-nál már fordult elő ilyen hiba, de Passat-nál még nem.
A lényeg, hogy értesítették a helyi szerviz illetékeseit is és utasították őket, hogy cseréljék ki mindkét ajtóban ezt az alkatrészt. Jövőhéten csütörtökön viszem a verdát a szervizbe. Kicsi szerencsével lesz még idén vagy a jövő télen ilyen -8 vagy hidegebb, hogy kiderüljön sikerült-e a javítás.
...mindenesetre nagyon vicces, hogy a szervizben nem sikerült megértetnem egyszer sem, hogy csak ez az alkatrész lehet hibás logikusan végigvezetve a problémát, a levélben egyszer sem említettem, hogy szerintem ez lehet a baja, de nekik is ez jött le a hibából...