A bakművelés tényleg jó minőséget hoz. De az 1x1-es térállással a tőkék tenyészterülete kicsi, arra elég, hogy 0,5-1kg/ tőke termésed legyen. Minden fajtának megvan, mekkora tenyészterületet igényel, mennyivel tud kinevelni egy adott mennyiséget. Ha nem tartja be az ember, nem érik be rendesen, vagy a minősége nem lesz megfelelő. Mondjuk ezek korai fajták, tehát talán az 1,5kg is kihozható egy tőkéből, de ha tovább kell a tőkén tartsad, a savai annyira el fognak menni, hogy nem lesz értelme bort csinálni (vagy savat kell pótolni :( ).
Egyébként a szőlőt igen nehéz lefelé növésre kényszeríteni, tekintettel arra, hogy futónövény. Ha a hajtása le is fordul, a hónaljhajtásai majd mind felfelé fognak nőni, így az általad tervezett "fent nevelem" mód egy nagy dzsumbujt csinálna neked. A múltban már sok művelési módot kipróbáltak, lehet belőlük válogatni. Mivel neked adott a kis terület, meg a tőkék is, így nálad a hagyományos bakművelést kell csináljad, tegyél mellé hosszú karót, vidd fel legalább 1,5 m magasra a lombot. A néró szerintem minimális kötözéssel is meg fog állni, mert annyira erőteljes a hajtásrendszere, és mivel rezisztens, a növényvédelme is könnyű lesz. Fürtmérete 100-450g között mozog a fajtának, így majd ritkítanod kell, bár lehet, hogy bakművelésen, rövid csapon kisebbeket fog hozni. Magam részéről szeretem a fajtát, sillernek, rosénak próbáltam eddig. Turánt nem ismerem ilyen szinten, a bora megosztó, még illatosabb, mint a néró, nem rezisztens. Mindegyiknek eleve alacsony a sava, illatosak, kettőjük házasítása nem biztos, hogy jó... Már ha ezt szeretted volna.
Mindenesetre sok sikert hozzá.